ACTA DEL JURAT DE LA VI EDICIÓ 2017

ACTA DEL JURAT
ACTA DEL JURAT DE LA VI EDICIÓ 2017 PREMIS EVA TOLDRÀ D’IL·LUSTRACIÓ

A Olot, a 5 d’octubre de 2017,a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot de la Generalitat de Catalunya, es reuneix el Jurat de la 6a Edició del Premi Eva Toldrà d’Il·lustració, format per Pep Montserrat, il·lustrador, Jaume Toldrà, representant de la família Toldrà, Joan Francesc Martínez, representant d’Oc Catalonia, Albert Ruscalleda i Roger Serrat-Calvó, ex-professor i professor de l’EASD Olot, com a jurat convidat Joan Sala, director de l’editorial Comanegra. Actua com a secratari Jaume Vilanova, professor de l’EASD Olot.

El jurat ha valorat molt positivament la qualitat dels projectes presentats, un total de 23 projectes (3 de l’EASD Llotja de Barcelona, 2 de l’EASD Pau Gargallo de Badalona, 3 de l’EASD Serra i Abella de l’Hospitalet del Llobregat, 3 de l’Escola d’Art la Industrial de Barcelona, 3 de l’Escola d’Art i Disseny illa de Sabadell, 3 de l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny de Barcelona, 2 de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat del Vallés, 1 de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i 3 de l’EASD d’Olot).

Els projectes guardonats en la categoria general han estat els següents:

 1r Premi: “Sustraiak”, de Sandra Garayoa, llibre escrit i il·lustrat per la mateixa autora (Escola Massana Centre d’Art i Disseny).

 2n Premi: “Historias de Cronopios y de Famas” adaptació lliure del text de Julio Cortázar il·lustrat per Andrea Gómez (EASD Serra i Abella de l’Hospitalet del Llobregat).

Valoració del jurat: El primer premi de 1.000 euros ha estat pel projecte “Sustraiak”. Per la originalitat i per la personalitat de les seves il·lustracions, per la narració clara i directe i per l’excel·lent qualitat global del projecte.

El segon premi de 400 euros ha estat pel projecte “Historias de Cronopios y de Famas 19, 25, 26”. Per la singularitat del format, per la delicadesa de les il·lustracions, i també per la capacitat de representar els pensaments de Julio Cortázar d’una forma evocadora i personal.

El jurat considera que per la seva qualitat mereixen menció especial i 100 euros els projectes:  “En Todas Partes” un llibre de Ro Ledesma de l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny, per la capacitat de narrar una història punyent i emotiva d’una forma poètica i alhora senzilla que desperta la complicitat del lector.

 “Ensueños” d’Alicia Caboblanco amb textos de Carlos Terrón de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, per la sensibilitat de l’argument i la elaborada relació entre el text i unes imatges dotades de gran plasticitat. 

“Los huesos de Epicurio y otros relatos” Un llibre il·lustrat amb obres de Mir Uina i textos d’Albert Casals, pel seu procés de treball i per la capacitat de destil·lar-ne un dibuix atrevit i poc convencional.

 En la categoria EASD Olot  Premi de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot ha estat per: “El poder de tancar els ulls” de Sara Serra. Valoració del jurat: Per la complexitat, la multidisciplinarietat i la varietat de formats que integren el projecte. També per la forma amb la que s’han abordat temes sensibles que afecten a col·lectius importants de la nostra societat.

Enguany gràcies a l’editorial Comanegra i la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot s’ha s’inaugura oficialment una nova categoria dins els Premis Eva Toldrà d’Il·lustració, que esperem que tingui recorregut en els anys següents i que porta per nom Premi al millor llibre il·lustrat format paper dotat amb un premi de 1.000 euros i l’edició de llibre per part de Comanegra.

 

El jurat ha decidit premiar per la categoria el llibre:  “Anatomía Cartográfica Completa del Hombre” de Aida Aparicio, de l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny, per l’enginy i la poesia amb el que combina anatomia i cartografia en un projecte de gran impacte visual.

Olot, a 5 d’octubre de 2017

El jurat:

Jaume Toldrà                      Joan Francesc Martínez

Pep Montserrat                           Albert Ruscalleda

Joan Sala                                Roger Serrat-Calvó