Un recorregut creatiu.1a edició 2012

Us invitem a fer un recorregut creatiu per les 4 edicions d’aquest premi.

En aquestes 4 edicions el número de projectes presentats han anat en augment, tots ells d’una gran qualitat i creativitat.

Els patrocinadors i organizadors d’aquest Premi, la familia Toldrà-Fernández, l’Escola d’Art d’Olot, i l’entitat social D’Occ Catalònia, han procurat millorar l’organització de cada edición. Any era any han adaptat les bases a la realitat de les escoles i dels alumnes i han procurat que el premi tingui major visibilitat i rellevància tant en dotación económica com promocional.

En aquest moment, s’està treballant en un nou format per la VI Edició 2017 per incloure més escoles que hi participin i amb el propòsit de crear una nova categoría dins del premi.

Començem aquest recorregut per la primera edición 2012.

Image de la primera edición 2012

libel.5

 

Acte de presentació. Va tenir lloc el dia 10 de febrer de 2014 a les 13 h. a la biblioteca de l’Escola.

El Sr. Albert Ruscalleda sotsdirector del centre, va fer la presentació de l’acte.

Presiden la taula:

Per l’Escola D’Art d’Olot: Sr. Antoni López (Director )

Per la família Toldrà Fernández: Sr. Jaume Toldrà, Sra. Isabel Fernández i Sr. Pol Toldrà.

El Sr. Antoni López va fer un parlament molt emotiu.

El Sr. Jaume Toldrà va recordar la trajectòria de l’Eva en el món de l’Art.

Finalment es va procedir a la firma del convenientre l’EASD d’Olot i la família Toldrà.

Van assistir alumnes, professors, companys i amics.

Imagen bases 2

Presentació del Premi 2012 jpg

Imagen premi 2012 3

 

 

Bases

En questa primera edición participen els proyectes finals del Cicle Formatiu del Grau Superior d’Il·lustració de l’EASD d’Olot.

Dotación económica del Premi: 1000€

Imagen bases 2012

 

Jaume Vilanova. Il·lustrador invitat a formar part del jurat

Jaume Vilanova

 

Jurat i acta

Reunits a Olot el dia 15 de juny del 2012, a les dependències de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, i després d’una sèrie de deliberacions, els membres del jurat, format per:

-Jaume Vilanova (Il·lustrador)

-Jaume Toldrà (Representant de la familia Toldrà)

-Roger Serrat-Calvó (Professor de l’EASD Olot)

-Xus Ferrussola (Professora de l’EASD Olot)

Un cop examinats tots els projectes presentats decideixen:

1.A. Tots els membres coincidim en destacar el bon nivell exhibit per la majoria dels projectes presentats, i sobretot el dels projectes finalistes.

1.B. Es decideix nomenar com a finalistes els projectes presentats per: Laura Gil, Aleix Cortés i Clara Gispert.

1.C. Del projecte de Laura Gil (Desperta’t Jan) el jurat en destaca una adequació d’estil cap al públic al que va dirigit, el rerefons pedagògic i també un treball delicat, dolç i perfectament editable. Del projecte d’Aleix Cortés (Estrella Errant) el jurat en destaca l’estil personal, l’originalitat del relat així com l’acurada realització de les il·lustracions adequades a tots els públics. Per últim del projecte de la Clara Gispert (Penetracions) el jurat destaca la seva originalitat i personalitat, la valentia i contemporaneïtat del treball. El nivell d’acabat del projecte també és excel·lent així com la qualitat i originalitat dels textos que acompanyen les il·lustracions. Veritable peça d’autor.

1.D. Finalment decidim per unanimitat que el projecte presentat per l’alumna Clara Gispert, sigui la proposta guanyadora.

Jurat Premi Eva Toldrà d’Il·lustració

Olot, 15 de juny de 2012

 

Guardonada: Clara Gispert con el projecte “Penetracions” http://cargocollective.com/claragispert/Penetracions

Clara 1

 

Projecte Premiat Penetracions” http://issuu.com/easdolot/docs/penetracions

_MG_5707_R3

_MG_5711_R_o

_MG_5708_R

Entrega de Premis   Sr. Toni Lòpez, Sr. Jaume Toldrà, Sr. Roger Serrat-Calvó i el Sr. Jaume Vilanova en l’entrega del Premi.

Entrega de prremis 20121

La Sra Clara Gispert recull el premi de mans del Sr. Toni López.

Entrega de premis 2012 1

 

Recull de premsa

El Punt Avui – Notícia: Un premi amb molt de sentiment

Els pares d’aquesta alumna d’il·lustració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot han volgut fer perdurar la memòria de la seva filla amb una beca per a estudiants. Serà de 1.000 euros per al millor projecte final

11/02/12 02:00 – OLOT – JORDI CASAS

L’ Eva Toldrà era una alumna d’il·lustració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot que, segons el seus pares, en Jaume i la Isabel, tenia un gran respecte pels professors i companys, i que estimava el centre. Des de petita, el dibuix va ser un llenguatge habitual i que dominava, i li agrada escriure. “Necessitava estudiar il·lustració i necessitava estar amb els amics”, afirmava ahir el seu pare. L’Eva va morir el novembre del 2010 als 35 anys a causa d’una afecció cardíaca. Era molt feliç a l’Escola d’Art, i els seus pares, conscients que els estudiants solen tenir els recursos econòmics limitats, han volgut agrair al centre que fos una mena de santuari de felicitat, una segona casa per a ella, amb el I Premi Eva Toldrà d’Il·lustració. “La família de l’Eva volem que el seu record continuï en aquest ambient on rebia formació en el món de l’art, desenvolupant la creativitat i el mètode alhora que anava consolidant un pensament i una actitud personal davant de l’art i de la vida”, van sentenciar.

Ahir, a la sala d’actes de l’escola, plena d’alumnes, companys de l’Eva, professors i familiars, es va signar el conveni que preveu una dotació de 1.000 euros per al millor projecte final dels alumnes del cicle formatiu de grau superior d’il·lustració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. El director, Antoni López, després de la projecció d’un audiovisual amb imatges de l’Eva, va destacar que el fet que ella se sentís acollida i que estimés l’escola és el màxim a què com a centre podien aspirar. “Nosaltres venem coneixements i sobretot emocions. Feu-ne difusió”, va dir. Darrera actualització ( Dissabte, 11 de febrer del 2012 02:00 )

Publicat a El Punt Avui. Comarques Gironines 11-02-2012 Pàgina 10

la-comarca-1679