ACTA DEL JURAT PREMI 2019

A Olot, a 2 d’octubre de 2019, a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot de la Generalitat de Catalunya, es reuneix el Jurat de la 8a Edició del Premi EvaToldrà d’Il·lustració, format per Pep Boatella, il·lustrador, Jaume Toldrà, representant de la família Toldrà, Joan Francesc Martínez, representant d’OcCatalonia, Joan Sala, director de l’editorial Comanegra i Albert Ruscalleda iRoger Serrat-Calvó, ex-professor i professor de l’EASD Olot respectivamen

El jurat ha valorat molt positivament la qualitat dels projectes presentats, un total de 25 projectes (3 de l’EASD Llotja de Barcelona, 3 de l’EASD Serra iAbella de l’Hospitalet del Llobregat, 3 de l’Escola d’Art la Industrial de Barcelona, 3 de l’Escola d’Art i Disseny Illa de Sabadell, 3 de l’Escola MassanaCentre d’Art i Disseny de Barcelona, 1 de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat del Vallés, 3 de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, 3 de l’Escola d’Art i Disseny d’Olot.

 

Els projectes guardonats en la categoria general han estat els següents:

 El primer premi de 1.000 euros ha estat pel projecte: «Manual de Lambe Lambe», de Rita Fittipaldi, un llibre molt ben treballat, original i didàctic sobre tècniques d’expressió cultural al carrer. Un relat fresc i ben narrat a on l’autora ha sabut transmetre el goig de realitzar-lo. (EscolaMassana Centre d’Art i Disseny).

 Per el segon premi el jurat ha considerat premiar ex-aequo, amb 400 euros cadascun, els projectes:

«Prohibit trepitjar la gespa», de Tània Manzanal un relat visual, original, minimalista, un passeig sense cap història concreta però plede detalls i explicacions de petites observacions, dinàmic i molt atractiu. (Escola Massana Centre d’Art i Disseny).

«Tejedoras de sueños», d’Alba Azaola, un llibre molt ben cosit, amb unes il·lustracions de caire figuratiu molt remarcables que combinades amb els dibuixos  ornamentals plans i la tridimensionalitat del fil que ressegueix les pàgines aconsegueix generar un llibred’artista únic. (Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot).

 El jurat ha considerat premiar amb un accèssit de 200 euros:

« En Conserva», de Laia Aulet, un relat original amb la capacitat d’explicar records i sensacions passades mitjançant la superposició d’imatges icolor, fent reviure al lector les seves pròpies experiències d’infantesa. (Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo).

En la categoria EASD Olot

 El premi de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot dotat amb 600 euros ha estat per: «El bosc no pot dormir», de Nina Bach, un llibreinfantil molt ben enfocat, perfectament editable, ple d’ensenyaments dirigits a la superació de les pors per part dels infant

 

Per últim, la categoria de millor llibre il·lustrat format paper ha estat per

«La sombra de Dora», d’Andrea Linares, un relat visual molt coherent, amb un estil molt singular i una temàtica contemporània relatada a partir de fets històrics. Un llibre a punt d’anar a impremta, amb una excel·lent resolució tècnica i amb unes qualitats d’il·lustració altíssimes. Aquest premi està dotat amb 1.000 euros subvencionats per l’Ajuntament d’Olot i l’edició del llibre per part de l’editorial Comanegre. (Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella).

 

Olot, a 2 d’octubre de 2019

El jurat:

Jaume Toldrà                                           Joan Francesc Martínez                                                                 Pep Boatella

 

 

 

Albert Ruscalleda                                    Joan Sala Roger Serrat-Calvó